Weekly News

Fikk ny fabrikk på 3 måneder

De kjøpte ny thermohall på 240 kvadratmeter. - Fra vi bestilte til vi tok den i bruk, tok det under tre måneder, sier Akvafarm.

“Dette er solide saker produsert og satt opp av folk som vet hva de driver med, det er helt sikkert.”

Selskapet, som er pionerer i arbeidet med å fjerne lakselus fra oppdrettslaks, trengte en produksjonshall som var bunnsolid og driftssikker for den svært sofistikerte produksjonen de skulle i gang med.

– Ja, det er viktig for oss at produksjonshallen holder på rett innetemperatur. Den skal holde kulden ute om vinteren og varmen ute om sommeren. I tillegg er det ekstremt viktig at den er robust og tåler påkjenningene fra vær og vind. For den som har vært på Senja en vintersdag, vet at været her kan være veldig tøft her, forklarer formann Jonas Olsen i Akvafarm.

Akvafarm driver oppdrett av såkalt rensefisk – rognkjeks. Rognkjeksen har historisk levd i en symbiose med laksen og forskerne mener at dette kan være en god løsning på lakselus-problematikken.

– Rognkjeksen spiser rett og slett lusa fra laksen, forklarer Olsen.

Produksjonshallen består av flere tanker av ulike størrelser. Rognkjeksen blir flyttet fra tank til tank etter hvert som den vokser til – den er 1 gram når den kommer som yngel og ca 20 gram når den forlater produksjonsanlegget.

– Da har det gått fire måneder. Og de blir altså transportert ut til oppdrettsanlegg rundt om i Troms – forhåpentligvis for å få bukt med lakselusa.

Pionerarbeid er krevende og ekstra utfordrende blir det når det er snakk om håndtering av levende liv.

– Utfordringene med produksjon av rognkjeks er flere. Blant annet er det en utfordring å få dem til å vokse i samme tempo – at størrelsen på den er relativt lik etter 4 måneder. Dernest er det noen utfordringer med å få rognkjeksen over fra tankene og inn i tankbilene som skal transportere den ut til oppdrettsanleggene. De har nemlig en tendens til å suge seg fast på veggene i tankene gjennom en «sugekopp» på buken, forklarer Olsen.

Produksjonsanlegget er et sofistikert oppsett hvor alt er overvåket 24 timer i døgnet. Ved det minste avvik går alarmen og mannskaper rykker ut for å håndtere problemet, enten det er strømbrudd, en pumpe som har stoppet, en temperaturforandring eller et faretruende uvær

– Det er klart at slikt forutsetter driftssikre fasiliteter og det føler vi at har fått. Å bygge en plastikkhall fremfor et stålbygg har også noen positive konsekvenser for prisen: Det er et konkurransedyktig fabrikkoppsett, noe som er svært viktig for virksomheter som oss som befatter oss med produksjon i et høykostland, mener Olsen.

Fra vedtaket om å starte med rognkjeks-oppdrett var fattet og til produksjonsanlegget var i drift, tok det under tre måneder. Det var inkludert støping av et solid fundament og byggesaken med kommunen, sier han.

Olsen er også klar på en viktig fordel for Akvafarm er at de kan skalere produksjonsfasilitetene både opp og ned etter behov. Vi har mange meters mulighet for å utvide i lengderetningen, forklarer Olsen

Hallen kom på en stor semitrailer. Og noen dager senere kom det to montører. Fra de satte i gang til vi kunne innvie hallen, brukte de fire dager. Det er klart at det er dette som er morgendagens metoder når det kommer til oppsett av produksjonsanlegg. Og skulle det vise seg at pionervirksomheten ikke blir noen suksess, så kan det være greit å vite at annenhåndsverdien, er meget god, avslutter Olsen.

Fakta

Dette er Akvafarm:

• Driver med oppdrett av blant annet Rognkjeks

• Lokalisert på Senja i Troms

• Omsetning: 54 000 000 i 2014

• Antall ansatte: 17

Share this article

Journalist

Yngve Johnson

Related articles